Verslag van het historisch bezoek aan twee voormalige DVT Broeders, op 16 juli 2005.

 

Op bezoek bij twee voormalige DVT Broeders in Roermond

 

Klik om de foto te vergroten... Historisch bezoek aan twee voormalige broeders van de DVT op 16 juli 2005 Geen foto van aanwezig
Broeder Johannes Broeder Fredericus

 

Historisch bezoek aan twee voormalige broeders van de voormalige wandelvereniging RK WSV De Vrolijke Tippelaars Roermond.

Roermond 16 Juli 2005. Vandaag was dan eindelijk de Grote dag dat ik samen met ex DVT lid Henk Netten twee broeders van de DVT ging bezoeken. Ik moet eerlijk toegeven het was een prachtige en interessante middag geworden. Rond 14.00 uur werden we door broeder Fredericus van harte welkom geheten. Nadat we van de heerlijke koffie gedronken kwamen de verhalen pas goed los. Broeder Fredericus begon in 1961 bij huize Sint Joseph beter bekend als St Joep. Broeder Fredericus heeft broeder Michiel (mijn oom dus) goed gekend. Broeder Michiel was dé organisator als het erop aan kwam als er iets georganiseerd moest worden aldus broeder Fredericus.  Mede dankzij broeder Michiel groeide de DVT in de jaren vijftig en zestig uit tot één van de grootste wandelverenigingen in de regio Roermond. Broeder Fredericus kon zich Broeder Michiel nog goed voor de geest halen, een man met weinig woorden, maar de DVT was alles voor broeder Michiel. Uiteindelijk trad  broeder Michiel rond 1967 uit het kloosterleven en trouwde in 1968 met Lies van Doren. Iederéén vond het toen heel erg dat broeder Michiel vertrok uit Roermond. Degene die broeder Michiel opvolgende (Johannes die broeder Michiel opvolgend moest hem doen vergeten, maar dit was natuurlijk een onmogelijke taak voor broeder Johannes.) was broeder Johannes. Broeder Johhanes woont samen met broeder Fredericus in een broederhuis met nog twee andere broeders. Ook broeder Johnannes kon broeder Mchiel nog wel herinneringen, zij het niet zo goed als broeder Fredericus. Rond de tijd dat broeder Johannes kwam vertrok de legendarische geworden broeder Michiel wat bleef waren de mooi herinneringen. Broeder Johannes is nog tot 1978 bij huize Sint Josph gebleven.  Tot slot wil ik u nog zeggen dat voor de broeders Johannes en Fredericus deze middag een middag is geworden vol nostalgie maar bovenal weer oude herinneringen ophalen in al lang vervlogen tijden. Mijn indruk van deze middag kunt u het beste omschrijven als een onvergetelijke middag vol nostalgie.  Ook de vroegere DVT broeders fredericus en Johannes waren  deze middag zeer geïnteresseerd in alles wat met de DVT te maken had. Tot slot wil ik de beide broeders zeer hartelijk danken voor hun medewerking en hun gastvrijheid voor ons, ik wens beide broeders veel goeds toe in de toekomst.  

 

Zo wonen broeder Johannes en broeder Fredericus