Hallo,

down

Mijn naam is Michel Janssen uit Nijmegen ik ben 41 jaar oud. Een tijdje geleden is bij mij het idee ontstaan om een ode te brengen aan mijn lievelingsoom broeder Michiel, hij was tevens ook oprichter van de voormalige wandelvereniging 'R.K. WSV  De Vrolijke Tippelaars Roermond'. Tevens woonde hij destijds in Roermond hij werkte in huize ST. Jozef gelegen aan de lindanusstraat 2 ter Roermond. Vaak werden er vanaf deze plek wandelmarsen voor de voormalige wandelvereniging 'R.K. SWV De Vrolijke Tippelaars Roermond' georganiseerd. Deze website heb ik gemaakt ter herinnering aan mijn oom broeder Michiel die veel goeds heeft gedaan in het maatschappelijk leven, met name voor de voormalige vereniging van 'De Vrolijke Tippelaars'. Hij legde al zijn hart en ziel in deze vereniging mede dank zij hem en door hem beleefde deze vereniging een enorme bloei tussen eind jaren 40 tot ongeveer begin jaren zestig. Mijn oom broeder Michiel is helaas op een veel te jonge leeftijd (55 jaar) overleden na een kort ziekbed op 19 februari 1972 te Schaijk N.B. Helaas heb ik hem niet zo goed gekend omdat ik toen pas 8 jaar oud was toen hij overleed, dat neemt niet weg dat ik mijn oom zal blijven herinneren als iemand die een gevoelig mens was maar bovenal erg goed was voor de medemens eigenlijk een beetje te goed. Ik wil aan de hand van deze website die ik opdraag ter ere aan mijn oom broeder Michiel zijn naam voor altijd herdenken. 

down

Noot van de Webmaster: Mijn oom is ongeveer midden jaren zestig uit het kloosterleven (hij heef toen weer zijn oude naam aangehouden namelijk Herman de Groot) getreden en is daarna in 1968 gaan trouwen met Lies van Doren uit Schaijk, hij is zich in Schaijk gaan vestigen  en wel in de Bongert 6 daar heeft hij tot  aan zijn dood (op 19 februari 1972) gewoond. Hij was tevens een hele grote dierenvriend en is zodoende nadat hij getrouwd was ook gaan werken in een dierenpension  te Schaijk

down

Klik op het prentje op deze te laten vergroten

Klik om de foto te vergroten...

down

 

 

Op deze website kunt u veel foto's van wandelmarsen van de D.V.T. bekijken die in de omgeving van Roermond zijn gemaakt, verder zijn er ook enkele authentieke foto's van de Nijmeegse vierdaagse, redelijk veel krantenknipsels en andere documenten die betrekking hebben over de wandelvereniging 'De Vrolijke Tippelaars', ook zijn er diverse links van de hedendaagse wandelverenigingen te bezoeken. Tot slot wens ik u veel kijk en lees plezier toe, heeft u op of aanmerkingen over deze nostalgische website laat het mij dan even weten per onderstaande e-mail.

U kunt mij e-mailen

Michel Janssen webmaster van de voormalige wandelvereniging 'R.K.  SWV De Vrolijke Tippelaars Roermond'

Top